achtergrondinlagen03
  • Officiele opening door burgemeester Metz van Soest en gedeputeerde Krol

    20140509OpeningDePaltzMetzKrol
  • Woordje gedeputeerde Bart Krol

    OpeningDePaltzspeechgedeputeerdeKrol3
  • Wandeling over De Paltz

    20140509OpeningDePaltzwandelingVallei

Landgoed De Paltz open voor publiek

Landgoed De Paltz, onderdeel van het programma ‘Hart van de Heuvelrug’, heeft zijn hekken opengesteld voor publiek. Sinds zondag 11 mei is het landgoed tussen Soest en Soesterberg dagelijks te bezoeken tussen 8.00 en 18.00 uur; je kunt hier o.a. een gemarkeerde wandelroute van 3,4 km volgen. Landgoed De Paltz is in 2007 door de provincie Utrecht aangekocht als een belangrijke schakel in de oostelijke groene verbinding van de Utrechtse Heuvelrug.

Vrijdag 9 mei was de officiele opening. Deze werd verricht door burgemeester Metz van Soest en gedeputeerde Krol van de provincie Utrecht (zie foto's). De feestelijke openingsdag voor publiek op zondag 11 mei kon helaas vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. De Muzikale Ontmoeting met het Herman van Veen Arts Center wordt naar een andere datum verplaatst. 

Landgoed De Paltz is in 1876 ontworpen door de landschapsarchitecten Copijn en Springer. Het terrein van circa 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particuliere eigenaren uit het verleden hebben ieder hun stempel gedrukt op de inrichting van het gebied. Dit maakt De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details. Met oude douglasbossen, een vallei met heide, bos en graslanden, statige lanen, bijzondere gebouwen en objecten als de kluizenaarsgrot en de waterval.

Gepubliceerd op 12 mei 2014
Aanmelden Nieuwsbrief Hart van de Heuvelrug Vliegbasis Soesterberg