Zondag 1 oktober: Feest Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg is dit jaar 10 jaar open voor het publiek! Dat wordt gevierd met een gezellig evenement op zondag 1 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. Er is voor jong en oud van alles te zien, doen en beleven. Iedereen is welkom, gratis toegang en deelname aan de activiteiten! Je leest hieronder wat er allemaal te doen is.

 

Park-/prestatieloop

Wie van hardlopen in de natuur houdt, doet mee aan de parkloop van 3 kilometer (13-17 jaar) of ruim 4 kilometer (17+). Ook is er een prestatieloop van 10 kilometer voor geoefende lopers (alle leeftijden). Atletiekvereniging Pijnenburg in Soest organiseert de wedstrijden door het munitiepark van park Vliegbasis Soesterberg. Schrijf je vooraf in tot en met uiterlijk 26 september via AV Pijnenburg. Er kunnen in totaal maximaal 200 deelnemers meedoen, vol=vol.

 • Parkeren: deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven voor de wedstrijd, parkeren hun fiets of auto bij het Nationaal Militair Museum, adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest. Hier kunnen zij hun startbewijs ophalen. Ook als je iemand wil aanmoedigen langs de route, parkeer je je vervoermiddel bij het museum.  

 

Natuurexcursie op de fiets (met gids)

Tijdens deze fietsexcursie leer je meer over de natuur op de vliegbasis en de samenhang met het militair gebruik. De tocht duurt 105 minuten. Vooraf inschrijven via Utrechts Landschap (maximaal 20 personen).

 • starttijden: 11.15 en 13.15 uur
 • startlocatie: shelter 611 (evenementenshelter).

 

Vogelexcursie op de fiets (met gids)

Tijdens een fietsexcursie leer je meer over de vogels op de vliegbasis. De tocht duurt 90 minuten. Vooraf inschrijven via Utrechts Landschap (maximaal 20 personen). Tip: neem een verrekijker mee!

 • starttijden: 11.15 en 13.30 uur
 • startlocatie: shelter 625 (kantoorlocatie Utrechts Landschap) 

 

Tentoonstelling in commandobunker

Beleef tijdens de ver­nieuwde tentoonstelling in deze bunker het verhaal van de Koude Oorlog (met gids). Vooraf inschrijven niet nodig, bezoekers hebben vrije inloop.

 

Speuren naar dierensporen (kinderactiviteit)

Ga mee met de boswachter en word natuurde­tective! Ontdek tijdens deze wandeling welke dieren op de vliegbasis leven (met gids). De tocht duurt 60 minuten. Vooraf inschrijven niet nodig. Maximaal 20 kinderen per starttijd.

 • starttijden: 11.15 en 13.30 uur
 • startlocatie: shelter 611 (evenementenshelter)

 

Waterdiertjes ontdekken (kinderactiviteit)

Ontdek alle diertjes die in de poel leven. De activiteit duurt 30 minuten. Vooraf inschrijven niet nodig. Maximaal 8 kinderen per starttijd.

 • starttijden: 11.15, 12.00, 13.00, 13.45 en 14.30 uur
 • startlocatie: tegenover shelter 611 (evenementenshelter)

 

 Survival skills (kinderactiviteit)

Kun je goed knopen leggen? Weet je hoe je water moet zuiveren? En hoe presteer je tijdens onze mini-bootcamp? De instructeurs van het Nationaal Militair Museum testen je survival skills! Vooraf inschrijven niet nodig.

 • Locatie: Shelter 626, tegenover kantoor Utrechts Landschap

 

Ontmoetingsplek bij Dropstuff

foto van zwarte shelter

Shelter 610 van Dropstuff

Gezellig bijpraten en ontspannen, kraampjes, attracties Kermis op de Basis, drinken en snacks van de kunstenaars van Dropstuff (op=op).

 • Locatie: Shelter 610 van Dropstuff

 

 

 

 

 

 

 

Routebeschrijving naar evenementenlocatie

 

Entree 4 (Hertenlaan, Den Dolder)

ALLEEN entree 4 (Hertenlaan, 3734 CP Den Dolder) geeft toegang tot het evenemententerrein

 

Kom met het openbaar vervoer (OV), de fiets of te voet naar de evenementenlocatie via entree 4 (zie foto hierboven: Hertenlaan Den Dolder) van Park Vliegbasis Soesterberg. Vanaf hier volgt u de borden naar het evenemententerrein. OV: het dichtstbijzijnde trein- en busstation is in Den Dolder. Vanaf hier is het 7 minuten fietsen of 25 minuten lopen naar Entree 4 (Hertenlaan, 3734 CP Den Dolder). Houdt u er rekening mee dat streekbus 59 Hilversum-Zeist (uitstappen halte Vossenlaan in Bosch en Duin) NIET rijdt op zondag. Voor wie met de auto komt is er beperkte parkeermogelijkheid op de Elandlaan, Den Dolder (nabij Manutan).

Let op: alleen via entree 4 bereikt u het evenemententerrein.

Parkeren deelnemers hardloopwedstrijd

Deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven voor de wedstrijd, parkeren hun fiets of auto bij het Nationaal Militair Museum, adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest. Hier kunnen zij hun startbewijs ophalen.