Gebieds­ontwikkeling

In de animatievideo wordt uitgelegd waarom de gebiedsontwikkeling nodig is

De Utrechtse Heuvelrug is Nederlands één na grootste aaneengesloten natuurgebied. Het dreigde verregaand te versnipperen door bebouwing en wegen. Door de aanleg van ecoducten en de realisatie van natuur is een aaneengesloten natuurgebied ontstaan van ruim 1.000 voetbalvelden!

 

Ruimte voor mens en natuur

Hart van de Heuvelrug is in 2004 gestart met als doel de versnippering van de natuur op de Utrechtse Heuvelrug tegen te gaan. Door natuurgebieden met elkaar te verbinden maken we het natuurnetwerk robuuster. Binnen dat robuuste natuurnetwerk maakt het programma ook ruimte voor wonen, werken, recreatie en zorg. Belangrijke thema’s waar grote vraag naar is. Zo verbetert het programma de kwaliteit van de leefomgeving. De investeringen die de laatste jaren zijn gedaan in de natuur worden met onder andere woningbouwprojecten terugverdiend.

Eén van de kroonprojecten is Park Vliegbasis Soesterberg met daarin het Nationaal Militair Museum – een plek waar iedereen ervaart hoe mooi en bijzonder deze omgeving is. 

Uniek samenwerkingsverband

Hart van de Heuvelrug is in 2004 gestart met 17 partijen om vanuit een gezamenlijke ambitie 22 projecten te realiseren. Inmiddels bestaat het samenwerkingsverband uit de provincie Utrecht, gemeente Zeist en gemeente Soest. Deze partijen werken nauw samen met Het Utrechts Landschap, het Nationaal Militair Museum en het Rijk.

Thema's

Veelgestelde vragen en antwoorden

Heeft u vragen over de projecten waar Hart van de Heuvelrug momenteel aan werkt? Bekijk dan onze pagina Veelgestelde vragen en antwoorden.