Woningbouw Hart van de Heuvelrug

De woningnood is niet alleen groot in de steden, ook centraal op de Utrechtse Heuvelrug rond Soest en Zeist zoeken mensen naar een passende woning. Het programma Hart van de Heuvelrug realiseert in totaal 1700 nieuwbouwwoningen op acht locaties rond Soesterberg en Zeist. Het gaat om een mix van woningtypen, inclusief betaalbare huur- en koopwoningen. Ongeveer de helft van de woningen zijn opgeleverd. In de komende jaren worden de laatste 900 woningen ontwikkeld. Naast woningen heeft Hart van de Heuvelrug ook het bedrijventerrein Richelleweg in Soest gerealiseerd.

Stedenbouwkundige Merel Bakker van BGSV

Bouwen met de natuur in het hart

Niet alleen in de stad is de woningnood hoog, ook in de dorpen zitten mensen te springen om een passende woning. Daarom wil de provincie Utrecht tussen de 150 en 200 woningen realiseren op Sortie 16: een woningbouwlocatie met bijzondere natuurwaarden naast bedrijventerrein Soesterberg-Noord en woonwagencentrum Beukbergen in de gemeente Zeist. Hoe zorg je ervoor dat de woningen passen in een natuurlijke omgeving?

õ

8 woningbouwprojecten
bekijk projecten

wonen

1.700 woningen waarvan 800 woningen in komende jaren

kantoor

Modern bedrijvenpark: Richelleweg in Soest 

beschermen

250 zorgwoningen: woonwijk Sterrenberg, Zeist

Veelgestelde vragen

  • Waarom wordt er in de natuur gebouwd?

Het programma Hart van de Heuvelrug heeft in de afgelopen 15 jaar de natuur in het gebied versterkt en vergroot voor dieren, planten en recreatie. Zo is er een aaneengesloten natuurgebied ontstaan en wordt voorkomen dat de natuur verder versnippert. De investeringen die zijn gedaan in de natuur worden met onder andere woningbouwprojecten terugverdiend.

Meer vragen en antwoorden

Toch betaalbare woningen op locatie Vliegbasis Soesterberg

Er komen minimaal 27 woningen in het betaalbare segment (maximaal € 350.000) in de geplande woonwijk aan de rand van Vliegbasis Soesterberg. In eerdere afspraken tussen de samenwerkingspartners van Hart van de Heuvelrug was het uitgangspunt om op deze locatie uitsluitend dure woningen te bouwen. Nu hebben de partners besloten om ook betaalbare woningen voor middeninkomens te bouwen op deze unieke locatie.

Lees het bericht.