Projecten

Sinds 2004 werkt Hart van de Heuvelrug aan de gebiedsontwikkeling rond Soest en Zeist met een groot aantal projecten op het gebied van de natuur en leefomgeving van de inwoners: van nieuwe natuur tot woningbouw en van ecoducten tot duurzame bedrijventerreinen. Op de kaart hieronder staan de gerealiseerde projecten aangegeven met een 'vinkje' en de lopende projecten met een 'sterretje'. Klik op de projecten voor meer informatie.

TIP: U krijgt de namen van alle projecten te zien door links onder in het kaartje  op het plus-teken te klikken. Vergroot het kaartje daarna uit tot volledige schermweergave door op de knop met de 4 pijltjes te klikken.

 

Verberg lopende projecten
Verberg afgeronde projecten
Klik op een van de projecten voor meer informatie
Sluit venster

Lopende projecten

ecologische verbindingen

Ecologische verbindingen

In Hart van de Heuvelrug worden twee ecologische verbindingen gerealiseerd, ook wel corridors genoemd.
Overzichtskaart Kavels Westflank

Kavels Westflank Vliegbasis Soesterberg

Deze vijf kavels Westflank liggen aan de Dolderseweg in Huis ter Heide, gemeente Zeist. Op elke kavel mag een vrijstaande woning worden gebouwd.
Bouwbord Kamp van Zeist ingang hek

Kamp van Zeist

Dit natuurgebied wordt in de toekomst opengesteld voor publiek.
Huis ter heide west

Huis ter Heide West

Er komen maximaal 80 woningen. Naar verwachting worden de eerste kavels in 2021 uitgegeven.
WA hoeve Vijverhof 1

Willem Arntsz Hoeve

Dit bijzondere gebied van Altrecht en Reinaerde kenmerkt zich door een rijke historie van zorg.
OudeTempel impressie landhuislaan copy

Oude Tempel - Natuurinclusief wonen in en met het bos

Achter Landgoed Oude Tempel komt een nieuw bosrijk woongebied met woningen tussen het groen. Dit betekent dat het bos verandert. De gemeente heeft het bos sinds 2017 tijdelijk opengesteld voor publiek.
Dorrestein projectfoto

Sortie 16

Sortie 16 is het gebied tussen woonwagencentrum Beukbergen en bedrijventerrein Soesterberg-Noord in de gemeente Zeist. Vroeger stond Sortie 16 bekend als Dorrestein. Op Sortie 16 wil het programma Hart van de Heuvelrug 150 tot 200 woningen realiseren, met name in de lagere en middeldure sector. Daar is de meeste vraag naar.
persp scheg uitkijtoren

Woonwijk Vliegbasis Soesterberg

Op de voormalige Vliegbasis Soesterberg komen woningbouw en natuurontwikkeling samen. Het uitgangspunt van deze nieuwe woonwijk is 'wonen in en met de natuur'. De woonwijk ligt aan de zuidkant van het Park Vliegbasis Soesterberg en grenst aan Soesterberg-Noord.