Recreatie Hart van de Heuvelrug

De regio rond Soest en Zeist is een geliefde plek voor mensen om te wonen. Zij willen na een dag werken buiten recreëren om te ontspannen. Het programma Hart van de Heuvelrug heeft 700 hectare aan nieuwe natuur gerealiseerd centraal op de Utrechtse Heuvelrug. Ook voor recreatie is ruimte gemaakt. Zo zijn op Park Vliegbasis Soesterberg wandel- en fietspaden aangelegd. Militaire gebouwen zijn opgeknapt, zoals de radarheuvel, kerosineheuvel en de uitkijktoren bij het Nationaal Militair Museum. Ook Thermen Soesterberg is gerealiseerd. Zo draagt Hart van de Heuvelrug bij aan een gezonde leef- en woonomgeving.

Groepje wielrenners fietst langs bos

‘Rondje vliegbasis’: buiten bewegen in uniek landschap

Honderd jaar lang was Vliegbasis Soesterberg het centrum van oorverdovende straaljagers. Het gebied was hermetisch afgesloten. Hoe anders is dit nu? Het natuurpark van 400 hectare wordt dagelijks bezocht door natuurliefhebbers en buitensporters die er een rondje wandelen, fietsen of joggen in een uniek decor van prachtige natuur en militair erfgoed. Tegelijk draagt het beleefbare en vrij toegankelijke Park Vliegbasis Soesterberg bij aan gezond leefklimaat voor omwonenden.

Veelgestelde vragen

  • Wat zijn de recreatiemogelijkheden op Park Vliegbasis Soesterberg?

Midden in het hart van de Utrechtse Heuvelrug ligt natuurgebied Park Vliegbasis Soesterberg. In 2014 zijn grote delen van deze voormalige vliegbasis opengesteld. Er zijn fietsroutes en wandelpaden aangelegd om het gebied en de militaire historie zelf te ontdekken. Lees meer.

Nieuwe bewegwijzering en informatieborden Park Vliegbasis Soesterberg

De wandelroutes en fietspaden op Park Vliegbasis Soesterberg hebben duidelijke bewegwijzering gekregen. Hiermee heeft programma Hart van de Heuvelrug de transformatie van een militaire vliegbasis in een toegankelijk natuurgebied afgerond. 

Lees het bericht.