Sterrenberg

Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt in de bosrijke omgeving van Huis ter Heide de woonwijk Sterrenberg. De nieuwe wijk voorziet in een woningaanbod voor iedereen, van bereikbare huur tot luxe koop en de mogelijkheid om zelf te bouwen op een kavel. Het totale programma omvatte 428 woningen en zeven zorggebouwen met in totaal circa 250 zorgplaatsen.

Met Sterrenberg is een woonwijk gebouwd die zich kenmerkt door rust, ruimte en groen en waar voor de cliënten van de zorginstelling Abrona een veilig woonklimaat is ontworpen.

 Wonen en zorg 

Op sterrenberg is het hoofdkantoor van zorginstelling Abrona gevestigd. Een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij bieden tevens woonondersteuning, werk- en dagbesteding en gezinsondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking die op Sterrenberg wonen. 

Sterrenberg heeft diverse voorzieningen op en in de buurt, zoals boerderij Sterrenberg, een muziekschool, een kinderdagverblijf, diverse horeca, kerkgebouw ’t Lichtpunt en de naastgelegen tennisbanen, skibaan en sportvelden. 

Status: gerealiseerd

Programma: 480 woningen, vrije kavels, begeleid wonen, voorzieningen

Projectpartners: Abrona, Volker Wessels, provincie Utrecht, gemeente Zeist