Uitslag prijsvraag La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda zit erop. Na drie spannende etappes heeft de karavaan van deze Spaanse wielerkoers Nederland verlaten. Wat rest zijn de prachtige herinneringen en, natuurlijk, de bekendmaking van de prijsvraag La Vuelta Holanda van programma Hart van de Heuvelrug.

Wielrenners in een shirt van de Vuelta

Winnaars prijsvraag

De volgende personen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de prijs die zij hebben gewonnen:

  • M. Wind wint een luchtballonvaart voor twee personen
  • M. Posthumus wint een onderhoudsbeurt voor een (race)fiets
  • A. Harmans wint twee toegangskaarten voor het Nationaal Militair Museum

Op de vraag ‘hoeveel hectare aan nieuwe natuur heeft Hart van de Heuvelrug gerealiseerd in de afgelopen jaren?’ gaven zij het juiste antwoord: Hart van de Heuvelrug heeft afgelopen jaren al 700 hectare aan nieuwe natuur gerealiseerd centraal op de Utrechtse Heuvelrug.

Park Vliegbasis Soesterberg

In de tweede etappe op zaterdag 20 augustus vond een tussensprint plaats op de landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Daar waar vroeger de piloten van de Koninklijke Luchtmacht vlogen, raasden nu de snelle jongens van La Vuelta voorbij.

En dat is best bijzonder. Park Vliegbasis Soesterberg is een bijzonder natuurgebied. Met plekken waar de natuur wordt beschermd, maar waar ook ruimte is om het gebied op de fiets of wandelend te ontdekken. Dat kon niet altijd. Tot 2008 was deze voormalige vliegbasis gesloten voor het publiek. Programma Hart van de Heuvelrug heeft het gebied getransformeerd tot een uniek en (grotendeels) vrij toegankelijk park. Er zijn overblijfselen uit het militaire verleden: munitiedepots, shelters, bunkers en een verkeerstoren. In de afgelopen jaren zijn de wandelpaden uitgebreid en verbeterd.

« Terug naar nieuwsoverzicht