Woonwijk de Groene Hoogte in Soesterberg feestelijk opgeleverd

De nieuwe woonbuurt De Groene Hoogte aan de oostzijde van Soesterberg is op woensdag 9 maart feestelijk opgeleverd. In de afgelopen jaren zijn op deze groene woningbouwlocatie ongeveer 180 woningen gebouwd binnen het programma Hart van de Heuvelrug.

Mensen zitten buiten in de zon aan een tafel

Bewoners genieten tijdens een feestelijk moment in hun nieuwe woonbuurt

In de afgelopen jaren is het bosgebied op het voormalig terrein van Kontakt der Kontinenten ontwikkeld tot een mooie nieuwe woonbuurt. Er zijn starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen gebouwd.

Feestelijk moment

De realisatie van de nieuwe woonbuurt is samen met de bewoners van de Groene Hoogte gevierd op woensdagmiddag 9 maart. Wethouder Nermina Kundić heeft de oplevering symbolisch gemarkeerd namens het college van de gemeente Soest. Burgemeester Metz maakt bekend welke kinderen een prijs in ontvangst mogen nemen voor de kleurplaat die zij maakten van hun nieuwe buurt.

Programma Hart van de Heuvelrug

Het project de Groene Hoogte maakt deel uit van het programma Hart van de Heuvelrug. Doel van het programma is het ontwikkelen van nieuwe natuur en ruimte creëren voor wonen, werken, zorg en recreatie. Zo draagt het programma bij aan een groene en gezonde leefomgeving. De provincie Utrecht, gemeente Zeist en gemeente Soest hebben de regie en werken samen met partners zoals Utrechts Landschap.

« Terug naar nieuwsoverzicht