Oude Tempel - Wonen in weelde

Achter Landgoed Oude Tempel komt een nieuw bosrijk woongebied met woningen tussen het groen. Dit betekent dat het bos verandert. De gemeente heeft het bos sinds 2017 tijdelijk opengesteld voor publiek.

Oude Tempel wordt niet alleen een plek voor nieuwe bewoners. Zoals bij alle nieuwe woongebieden komen ook bewoners van omliggende wijken in het gebied. Om te zorgen dat iedereen ook na de bouw van woningen nog kan genieten van een bosrijke omgeving, staat duurzaam behoud en ontwikkeling van de natuur voorop.

De historische lanenstructuur blijft bestaan. Daaromheen worden nieuwe woningen gebouwd. Rond de woningen behouden we zoveel mogelijk oude, gezonde bomen. Bomen met een slechte gezondheid vervangen we door nieuwe bomen die weer jaren meekunnen.

Wanneer worden de woningen gebouwd?

De plannen voor de nieuwbouw zijn nog niet definitief. Het nieuwe bestemmingsplan is op 11 juni 2020 door de gemeenteraad van Zeist vastgesteld. Hierna was het mogelijk om beroep in te stellen tegen de plannen bij de Raad van State. De verwachting is dat een definitief bestemmingsplan niet eerder dan eind 2021 wordt vastgesteld. Tot die tijd werken we met inbreng van belanghebbenden aan een beeldkwaliteitsplan/ inrichtingsplan en oriƫnteren we ons op marktpartijen voor de bouw van de woningen. Het daadwerkelijk bouwen kan pas starten als het bestemmingsplan onherroepelijk is.

Het realiseren van een bosrijk woongebied op Oude Tempel doet recht aan de afspraken die de gemeenten Soest, Zeist en de provincie Utrecht eerder maakten binnen het programma Hart van de Heuvelrug. Doel daarvan is het creƫren van een sterk en aaneengesloten natuurgebied. In ruil daarvoor krijgt woningbouw ruimte in meer versnipperd groen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Heeft u vragen over de projecten waar Hart van de Heuvelrug momenteel aan werkt? Bekijk dan onze pagina Veelgestelde vragen en antwoorden.

 

Meer informatie:

www.soest.nl

Status:

Planvorming

Programma:

irca 230 - 300 woningen

Projectpartners:

Gemeente Soest